Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 19 april 2014

Het KIKKER-offensief
Een lieve vriendin en collega voert de strijd van haar leven tegen het vreselijke 'K' woord. Als tegengif hebben we het 'KIKKER-offensief' aangeboden. Dat begint ook met een 'K', maar het is 'n veel leuker woord. En liever. En véél sterker. Vandaar.
Het is een klein initiatief met mooie gevolgen en het werkt zo:
We (mijn collega's en ik) hebben een op-kikker-mand gemaakt met allemaal lieve, zotte, opkikkerende pakjes en dingetjes en kaartjes en boodschapjes in, die onze zieke een 'hart onder de riem' steken.
Dat hart stak trouwens ook in onze kikkermand en hangt nu aan
haar radiator, zodat ze 'm kan zien vanaf haar bed. Het is een
symbool voor al onze hartjes bij mekaar. Het idee dat we mee supporteren en haar in gedachten heel dicht bij ons houden geeft haar  een 'op-kikker'. Dus kwaken we. Superhard wanneer het nodig is, en stilletjes wanneer de strijd binnenin moet gestreden worden. Maar heel dichtbij.


En nu heeft onze collega de zelfgemaakte blauwe oorbellen van collega P in haar oren bengelen, er zijn ook groene van een andere P, kraanvogeltjes-die-geluk-brengen van L, een opsteek-kikkertje van J, grappige kikkersokken van J, tekeningen, kaartjes van collega's en leerlingen en ga zo maar door...
Er was zelfs een recept van M-J bij voor wafels enzo, dus toen er een goeie dag tussen al die andere zat, is ze eventjes op bezoek kunnen komen en hebben we samen heerlijke wafels gegeten.
Zij had het deeg gemaakt, de dochter had ze gebakken. En ik heb helpen opeten :)
Als er weer een goeie dag komt, wil ze een kadertje gaan kopen voor het werk 'courage' van P.


Geluk, dat kan in een klein hoekje zitten.
Omdat we wel meer dan één hoekje in ons leven tegenkomen, mag er dus ook wel eentje (en liefst meer) zijn waar geluk in zit, niet?
Een op-kikker-mand lijkt klein, maar het zijn juist de kleine dingen die het verschil kunnen maken.
'Kom op tegen kanker en ga voor het Kikker-offensief!'

En voor I, een superdikke knuffel van ons allemaal X
4 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig initiatief!!! Wat een fijne collega's zijn jullie. Ik hou dit idee zeker in gedachten. @

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind ik heel bijzonder van jullie, ontzettend lief en deugddoend. Ik supporter samen met jullie mee!!!
  Toeval wil dat ik de vraag gekregen heb van een verpleegkundige van oncologie om een klein kikkertje te ontwerpen dat als knuffel kan dienen en tevens in een enveloppe past, een soort kaart met een knuffeltje dat je er af kan halen, ik ben er over aan het nadenken omdat ik weet dat zo iets klein heel veel deugd kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. niet meer over nadenken: doén! Kleine dingen kunnen 'groots' zijn hoor. :)

   Verwijderen