Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 11 april 2014

'Toscane van Limburg'

Zoals ik HIER reeds de aankondiging deed: deze vakantie zou ik weerkeren naar Borgloon & omstreken.


Er lagen hindernissen op de loer, maar deze hebben we overwonnen :) zodat de enige beschikbare dag om samen met manlief naar onze geliefde streek te gaan, niet in het gedrang kwam.

Het enige nadeel was dat we onmiddellijk vertrokken waren zodra het kon... en pas enige tijd later tot de ontdekking kwamen dat we vergeten waren te eten...
NADEEL?
Alsof het zo gebeuren moest, reden we op 'het moment der knorrige magen' langs een knap staaltje renovatiewerk dat een...traiteur/cateringszaak herbergde.
Binnengekomen werd het alleen nog maar beter.
Manlief had zin in een broodje, ik zag heerlijke kaas en olijven en... en... en... dus besloten we er toch maar een picknick van te maken.
(Soms moet je er gewoon voor gaan hé, en niet alleen blijven hangen in een nostalgische bui.)
In tegenstelling tot vorige keer, hadden we deze keer NIETS bij.
Dus vroeg ik beleefd of de fles Chardonnay (écht héééééérlijk dus, bleek later) na betaling, ook 'geopend' mocht meegenomen worden... bij gebrek aan flessenopener ( en al de rest).
'Geen probleem' was het antwoord, 'maar dan ga ik eerst kijken of er een fles is die koeler ligt'...
wat later gingen we buiten: mét kurk-op-de-fles, bekertjes, messen & vorken én servietjes.
Allemaal spontaan meegegeven voor onze picknick. :)
Want hier begrijpen ze dus mensen die een zaak binnenstappen met de vraag om de kurk van de fles te doen alvorens weer buiten te wandelen. En zijn ze fier op de streek die ze vertegenwoordigen: 'Het Toscane van Limburg' noemen ze het hier niet voor niets, nietwaar.
Voor we de auto instapten, kwam ze ons nog vlug achterna gesneld: de gekleurde paaseitjes ( zeg nu zelf, die kon ik toch niet laten liggen!) waren we vergeten.
MOCHTEN ZE HET OOIT LEZEN: onze picknick was een zaligheid van de bovenste plank:
Dank jullie wel!

Conclusie: of je nu naar Borgloon en omstreken gaat picknicken met vriendinnen die aan alles gedacht hebben, of met manlief-holderdebolder-vertrekt zonder: het gaat dus allemaal!
Ter info: het Toscane-van-Limburg is groener dan het Toscane in Italië.
Picknicken doen we er allebei even graag.
Plaatsje zoeken:... en de rest gaat dan vanzelf


2 opmerkingen: