Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 2 november 2012

Draken & co


Voor het project Yabal handicrafts heb ik een aantal knuffels ontworpen. Het idee is ontstaan op een zonnig terras samen met mijn voormalig buurmeisje Melissa, die nu al enkele jaren in Guatemala woont en verantwoordelijk is voor dit project. Buiten het creatieve aspect was ik ook onder de indruk hoéveel ons knuffelproject kan betekenen voor de vrouwen waar zij mee werkt in Guatemala.

Wie zijn ' de knuffels'?

De draak, (prototype ontworpen samen met Melissa, Kaat en Ingrid), de Mol (omdat er gewoonweg niet genoeg mollenknuffels zijn) en het Drakenkussen. En kleine huppeldraakjes natuurlijk.
Melissa is vorige maand weer vertrokken met twee nieuwe prototypes,
Het Bosvarken en de Pietievogel.
De bedoeling is dat de stoffen in Guatemala geweven worden, de knuffels daar ook gemaakt worden en dan voor verkoop naar hier verstuurd worden. Voor meer info over het weven en hoe het project tot stand gekomen is, kan je meer te weten komen via de website van http://www.yabal-handicrafts.com/.

Wat je daar niet op kan vinden...

is hoé fijn het is om met stoffen die daar (in Guatemala) geweven zijn knuffels te maken!
Hoe ontroerend het is om foto's doorgestuurd te krijgen waarop de kinderen staan met knuffels die hun moeders voor hen gemaakt hebben. Alleen al de lichtjes in hun ogen spreken boekdelen.
Hoe je je door belangeloos vrijwilligerswerk geweldig 'rijk' kan voelen.

De weg is nog lang, maar de drakenknuffels & co kan je nu vinden in de Oxfamwinkels in Genk en Hasselt, bij http://zoembaloemba.be/ in Hasselt en  http://www.colorsense.be/

Ik breng het voorlopig laatste 'drakenbroedsel' nog mee naar POPUP VILLAGE in Bokrijk http://www.popupvillage.be/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten